Блогот на Богдан. Нено Богдан!

мој мејл: blogatash@yahoo.com

♣ ДBAECET AHAГPAMИ OД CAMO EДHO ИME И ПPE3ИME

with 3 comments

Правењето на анаграми ми е креативна вежба уште од кога бев второ одделение, и од тогаш до сега сум направил стотици, ако не и илјадници анаграми од најразлични поими, имиња и презимиња.

Но, морам да признаам дека никогаш не сум направил толку многу потполни анаграми од едно име и презиме, како што излегоа сега од името и презимето на познатата новинарка и колумнистка Мирка Велиновска.

Од искуство можам да ви кажам, почитувани читатели, дека од повеќето имиња не може да се изгради ни еден потполн анаграм, или ако се изгради е само еден или два максимум.

Од некои имиња се прават и повеќе, но повторувам, никогаш не сум стигнал до дури дваесет.

.

П.С: Ако вие знаете или ви текне некој дополнителен потполн анаграм за ова име и презиме – пишете го во коментарите.

П.П.С: Ако прв пат доаѓате на мојот блог, слободно разгледајте го целиот, почнувајќи на пример од вчерашната колумна „Еден, ама вреден“. Ако таа ви се види премногу сериозна, ѕирнете ја на пример „Пронајди ја разликата“ која е во многу сличен дух со денешниот пост направена.

Advertisements

Written by nenobogdan

25/06/2010 at 16:20

Posted in Uncategorized

Tagged with

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Браво.

  milevski

  18/09/2010 at 12:57

  • Фала, фала…

   Патем ај погоди чиј е овој хаику – анаграм:

   КРВ.

   КРИК.

   НОВ БОСАНЕЦ!

   (станува збор за наш политичар роден во Сараево)

   • eh lesno e toa koj ne go znae бране шетачот 😀

    darkman

    29/09/2011 at 18:36


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: